هدف
کلی واحد : تامین
امنیت غذایی و بهره مندی عادلانه آحاد مردم از سبد غذایی سالم ،مطلوب و کافی
اهداف برنامه :
ردیف
|
|
1
|
بهبود روند رشد
و وضعیت تغذیه کودکان زیر 5سال
|
2
|
بهبود وضعیت تغذیه دانش آموزان
|
3
|
بهبود وضعیت تغذیه مادران باردار و شیرده
|
4
|
بهبود وضعیت تغذیه سالمندان
|
5
|
پیشگیری و کنترل وضعیت اختلالات ناشی از کمبود ید
|
6
|
پیشگیری و کنترل اختلالات ناشی از کمبود آهن
و کم خونی ناشی از فقر آهن
|
7
|
پیشگیری و کنترل اختلالات ناشی از کمبود سایر ریزمغذیها ( ویتامین A - D - B2– روی و کلسیم )
|
8
|
ارتقای فرهنگ و سواد تغذیه ای جامعه به منظور کاهش شیوع سرطان
|
9
|
ارتقای فرهنگ و سواد تغذیه ای جامعه به منظور کاهش شیوع بیماریهای قلبی عروقی و فشار خون
|
10
|
ارتقای فرهنگ و سواد تغذیه ای جامعه به منظور کاهش شیوع دیابت
|
11
|
ارتقای فرهنگ و سواد تغذیه ای جامعه به منظور کاهش شیوع چاقی
|
12
|
بهبود وضعیت تغذیه در مراکز جمعی و عمومی
|
13
|
بهبود وضعیت تغذیه میانسالان
|
انجام برنامه های
فوق از طریق فعالیت های زیر :
1- اجرای برنامه حمایتی مادران باردار و
شیرده
2- اجرای برنامه حمایتی کودکان زیر
5 سال مبتلا به سوء تغذیه
3- اجرای
برنامه توزیع یک وعده غذای گرم در روستا مهد ها
4- شناسایی فرهنگ و رفتارهای غذایی جامعه و اصلاح شیوه زندگی
5- تدوین برنامه آموزشی برای کارکنان بهداشتی درمانی – کارکنان بین بخشی – دانش آموزان و معلمان
6- تدوین برنامه آموزشی همگانی
7- ایجاد هماهنگی با ارگان هایی که در آموزش ارتقاء سلامت جامعه نقش دارند .
8-
پاش سالانه ید ادرار دانش آموزان
9- اجرای
برنامه مکمل
یاری در مدارس راهنمایی و دبیرستان دخترانه
10- بازدید مشترک مدارس
11- نظارت بر تغذیه دانش آموزان مدارس و ارائه مواد غذایی سالم در بوفه ها
12- بازدید مشترک از سرای سالمندان و اصلاح برنامه غذایی آنها
13- اجرای بررسی کشوری پژوهش در وضعیت ریزمغذیها هر 10
سال یکبار
14- توزیع کیت ید سنج
15- کنترل میزان ید نمکهای مصرفی شهرستان در سطح توزیع و مصرف
16- برنامه ریزی و نظارت جهت اجرای صحیح تغذیه در مراکز جمعی ( مدارس شبانه روزی ، رستورانها ، زندان و
... )
17- تشکیل کمیته های
بین درون بخشی و برون بخشی
18- آموزش و بازآموزی کارکنان
19- آموزش دانشجویان رشته های مختلف در زمینه فعالیتهای واحد بهبود تغذیه
20- تهیه و توزیع مواد کمک آموزشی در زمینه های مختلف تغذیه
21- همکاری و هماهنگی های درون بخشی و برون بخشی به منظور ارتقای سلامت تغذیه ای جامعه
22- آموزش های درون بخشی و برون بخشی در زمینه مباحث مختلف تغذیه
|