۱۴۰۳ يکشنبه ۲ دي
شرح وظایف

شرح وظایف واحد بهبود تغذیه جامعه

هدف کلی واحد : تامین امنیت غذایی و بهره مندی عادلانه آحاد مردم از سبد غذایی سالم ،مطلوب و کافی

اهداف برنامه :

ردیف

1

بهبود روند رشد و وضعیت تغذیه کودکان زیر 5سال

2

بهبود وضعیت تغذیه دانش آموزان

3

بهبود وضعیت تغذیه مادران باردار و شیرده

4

بهبود وضعیت تغذیه سالمندان

5

پیشگیری و کنترل وضعیت اختلالات ناشی از کمبود ید

6

پیشگیری و کنترل اختلالات ناشی از کمبود آهن و کم خونی ناشی از فقر آهن

7

پیشگیری و کنترل اختلالات ناشی از کمبود سایر ریزمغذیها ( ویتامین A - D - B2– روی و کلسیم )

8

ارتقای فرهنگ و سواد تغذیه ای جامعه به منظور کاهش شیوع سرطان

9

ارتقای فرهنگ و سواد تغذیه ای جامعه به منظور کاهش شیوع بیماریهای قلبی عروقی و فشار خون

10

ارتقای فرهنگ و سواد تغذیه ای جامعه به منظور کاهش شیوع دیابت

11

ارتقای فرهنگ و سواد تغذیه ای جامعه به منظور کاهش شیوع چاقی

12

بهبود وضعیت تغذیه در مراکز جمعی و عمومی

13

بهبود وضعیت تغذیه میانسالان

انجام برنامه های فوق از طریق فعالیت های زیر :

1- اجرای برنامه حمایتی مادران باردار و شیرده

2- اجرای برنامه حمایتی کودکان زیر 5 سال مبتلا به سوء تغذیه

3- اجرای برنامه توزیع یک وعده غذای گرم در روستا مهد ها

4- شناسایی فرهنگ و رفتارهای غذایی جامعه و اصلاح شیوه زندگی

5- تدوین برنامه آموزشی برای کارکنان بهداشتی درمانی – کارکنان بین بخشی – دانش آموزان و معلمان

6- تدوین برنامه آموزشی همگانی

7- ایجاد هماهنگی با ارگان هایی که در آموزش ارتقاء سلامت جامعه نقش دارند .

8- پاش سالانه ید ادرار دانش آموزان

9- اجرای برنامه مکمل یاری در مدارس راهنمایی و دبیرستان دخترانه

10- بازدید مشترک مدارس

11- نظارت بر تغذیه دانش آموزان مدارس و ارائه مواد غذایی سالم در بوفه ها

12- بازدید مشترک از سرای سالمندان و اصلاح برنامه غذایی آنها

13- اجرای بررسی کشوری پژوهش در وضعیت ریزمغذیها هر 10 سال یکبار

14- توزیع کیت ید سنج

15- کنترل میزان ید نمکهای مصرفی شهرستان در سطح توزیع و مصرف

16- برنامه ریزی و نظارت جهت اجرای صحیح تغذیه در مراکز جمعی ( مدارس شبانه روزی ، رستورانها ، زندان و ... )‌

17- تشکیل کمیته های بین درون بخشی و برون بخشی

18- آموزش و بازآموزی کارکنان

19- آموزش دانشجویان رشته های مختلف در زمینه فعالیتهای واحد بهبود تغذیه

20- تهیه و توزیع مواد کمک آموزشی در زمینه های مختلف تغذیه

21- همکاری و هماهنگی های درون بخشی و برون بخشی به منظور ارتقای سلامت تغذیه ای جامعه

22- آموزش های درون بخشی و برون بخشی در زمینه مباحث مختلف تغذیه

تاریخ به روز رسانی: 1400/06/09
تعداد بازدید: 1273
Powered by DorsaPortal